2007.11.22. 03:28
Flekken és krumpli
Kacsát kívánt a csapat, de egy megtermett jószág nem mindig elegendő, ha az asztalt heten ülik körbe. Kell tehát valamit sütni, főzni mellé, de mi leg ...
Kacsát kívánt a csapat, de egy megtermett jószág nem mindig elegendő, ha az asztalt heten ülik körbe. Kell tehát valamit sütni, főzni mellé, de mi legyen a kiegészítő, a pótlás? A döntés gyors volt és jó is. Vettem úgy másfél kilónyi csont nélküli tarját, szépet, nem zsírosat. Felszeleteltem, kiklopfoltam, sóztam, kevés borsot is kapott, őrölt piros paprikát szórtam rá, tepsibe tettem, lefedtem alufóliával, a kacsa tepsije alá süllyesztettem a sütőben. Gyakran ránéztem, kicsit megforgattam, kevéske kacsazsírt löttyintettem alá, és sült tovább békésen. Gyorsan puhult, fólia nélkül kicsit pirult, majd amikor készen volt, kivettem, még a tepsiből is. Addigra kacsasültünk is bepirult a sok locsolgatástól, megvált a sütőtől. A mi legyen a köret című történet gyakran gondot okoz, most viszont tízujjnyalogatósra sikerült. A maradék flekken zsírhoz kanalaztam egy kevéske kacsazsírt, és beleszórtam a hasábra vágott, kicsit sózott krumplit. Erre is került alufólia, majd gyakori lapátolás, forgatás mellett elég gyorsan megpuhult, megsült a burgonya köret. Fenséges volt minden fogás, még a ragu-
leves is elfogyott.
leves is elfogyott.
leves is elfogyott.