Laza

2007.04.26. 02:29

Rudi bácsi kedvence

Mór - A héten a múltból merítkezik az Öreg Prés étterem kínálata. A napok eseményeinek sorából kiveszi részét valamilyen módon az Öreg , erről Nagy Krisztiánnal beszélgettünk.

Kovalcsik Katalin

A történet elég régi, de igaz. Külföldi családi utazáson voltunk, amikor egy tengerparti szálloda éttermében - miután kimosakodtunk - vacsorát kértünk. Ahogy illik, hoztak kenyeret és egy jó kinézetű, hosszú zöldbabos előételt. Roppant éhesek voltunk, így befalatoztuk mindet, utána úgy gondoltuk, ennyi elég is volt a jóból. (Azért nem hagytuk ott a báránybordát.) Ez jutott eszembe, amikor Nagy Krisztián, az Öreg Prés konyhafőnöke a libamáj fahéjas almával, konyakos szilvával nevezetű előételt lediktálta. Aggodalmamat hallva hozzátette, lehet utána levest és egy főfogást, netán egy gyümölcsös desszertet is elfogyasztani.

- A libamájat sózzuk, fehér borssal ízesítjük, és a 100- 110 fokos sütőben körülbelül 30 percig inkább pároljuk, mint sütjük, majd felszeleteljük. Közben a kicsumázott almát karikára vagy gerezdekre vágjuk, vajon karamellizáljuk, ha kész, meghintjük fahéjas porcukorral. Az aszalt szilvát kevés vörös borban, konyakban megfuttatjuk, így tesszük az előétel mellé.

Nem derült ki, ki kedvelte a legjobban az elmúlt tizenöt évben, de volt ízlése. A legfinomabb és legkedveltebb ételek közé tartozik Rudi bácsi - az egyik szakács nagybácsija - kedvenc sültje, igazi, magyaros étel. A szarvas szelet erdei gyümölcsraguval és mézes-boros körtével, valamint burgonyafánkkal szintén kedvelt étek.

- Elkészítéséhez körülbelül egy hétig vadfűszer keverékben kell érlelni az érmékre vágott húst. A nagyüzemben ezt úgynevezett vákuumban tesszük. A fűszeres húshoz kevés olajat adunk, majd amikor sütni akarjuk, forró olajon mindkét oldalát megpirítjuk, egy-két perc alatt készen is van. A kicsumázott körtét félbe vágjuk, egy kanál mézet teszünk a kevéske vízbe, felöntjük rosé borral. A körtét ebben ressre főzzük egy kis fahéj és szegfűszeg hozzáadásával. Az aszalt erdei gyümölcsöket kevés áfonyalekvárral összeforraljuk. A burgonyafánkhoz héjában főzzük a krumplit, hámozzuk, áttörjük, fűszerezzük sóval, fehér borssal, szerecsendióval, adunk hozzá egy tojást, kevés zsírt, 2-3 dkg élesztőt, és a burgonya mennyiségéhez viszonyítva egyharmad lisztet. Összegyúrjuk, és kis golyókat formázunk a tésztából, amiket forró olajban kisütünk. Tálaláskor szépen elrendezzük a tányéron a húst, mellé a gyümölcsragut és a fánkokat.

Desszertnek a házi meggyes-mákos rétes és mellé a vanília fagyi kitűnő zárása az étkezésnek. Viszont a kínálatban van egy padlizsán szalag, amit házi kecskesajttal töltenek és paradicsom ragut kínálnak mellé. Fenséges vegetáriánus étel, de ha egyszer megkóstolja egy húsevő , szeretni fogja.

- A libamájat sózzuk, fehér borssal ízesítjük, és a 100- 110 fokos sütőben körülbelül 30 percig inkább pároljuk, mint sütjük, majd felszeleteljük. Közben a kicsumázott almát karikára vagy gerezdekre vágjuk, vajon karamellizáljuk, ha kész, meghintjük fahéjas porcukorral. Az aszalt szilvát kevés vörös borban, konyakban megfuttatjuk, így tesszük az előétel mellé.

Nem derült ki, ki kedvelte a legjobban az elmúlt tizenöt évben, de volt ízlése. A legfinomabb és legkedveltebb ételek közé tartozik Rudi bácsi - az egyik szakács nagybácsija - kedvenc sültje, igazi, magyaros étel. A szarvas szelet erdei gyümölcsraguval és mézes-boros körtével, valamint burgonyafánkkal szintén kedvelt étek.

- Elkészítéséhez körülbelül egy hétig vadfűszer keverékben kell érlelni az érmékre vágott húst. A nagyüzemben ezt úgynevezett vákuumban tesszük. A fűszeres húshoz kevés olajat adunk, majd amikor sütni akarjuk, forró olajon mindkét oldalát megpirítjuk, egy-két perc alatt készen is van. A kicsumázott körtét félbe vágjuk, egy kanál mézet teszünk a kevéske vízbe, felöntjük rosé borral. A körtét ebben ressre főzzük egy kis fahéj és szegfűszeg hozzáadásával. Az aszalt erdei gyümölcsöket kevés áfonyalekvárral összeforraljuk. A burgonyafánkhoz héjában főzzük a krumplit, hámozzuk, áttörjük, fűszerezzük sóval, fehér borssal, szerecsendióval, adunk hozzá egy tojást, kevés zsírt, 2-3 dkg élesztőt, és a burgonya mennyiségéhez viszonyítva egyharmad lisztet. Összegyúrjuk, és kis golyókat formázunk a tésztából, amiket forró olajban kisütünk. Tálaláskor szépen elrendezzük a tányéron a húst, mellé a gyümölcsragut és a fánkokat.

Desszertnek a házi meggyes-mákos rétes és mellé a vanília fagyi kitűnő zárása az étkezésnek. Viszont a kínálatban van egy padlizsán szalag, amit házi kecskesajttal töltenek és paradicsom ragut kínálnak mellé. Fenséges vegetáriánus étel, de ha egyszer megkóstolja egy húsevő , szeretni fogja.

- A libamájat sózzuk, fehér borssal ízesítjük, és a 100- 110 fokos sütőben körülbelül 30 percig inkább pároljuk, mint sütjük, majd felszeleteljük. Közben a kicsumázott almát karikára vagy gerezdekre vágjuk, vajon karamellizáljuk, ha kész, meghintjük fahéjas porcukorral. Az aszalt szilvát kevés vörös borban, konyakban megfuttatjuk, így tesszük az előétel mellé.

Nem derült ki, ki kedvelte a legjobban az elmúlt tizenöt évben, de volt ízlése. A legfinomabb és legkedveltebb ételek közé tartozik Rudi bácsi - az egyik szakács nagybácsija - kedvenc sültje, igazi, magyaros étel. A szarvas szelet erdei gyümölcsraguval és mézes-boros körtével, valamint burgonyafánkkal szintén kedvelt étek.

- Elkészítéséhez körülbelül egy hétig vadfűszer keverékben kell érlelni az érmékre vágott húst. A nagyüzemben ezt úgynevezett vákuumban tesszük. A fűszeres húshoz kevés olajat adunk, majd amikor sütni akarjuk, forró olajon mindkét oldalát megpirítjuk, egy-két perc alatt készen is van. A kicsumázott körtét félbe vágjuk, egy kanál mézet teszünk a kevéske vízbe, felöntjük rosé borral. A körtét ebben ressre főzzük egy kis fahéj és szegfűszeg hozzáadásával. Az aszalt erdei gyümölcsöket kevés áfonyalekvárral összeforraljuk. A burgonyafánkhoz héjában főzzük a krumplit, hámozzuk, áttörjük, fűszerezzük sóval, fehér borssal, szerecsendióval, adunk hozzá egy tojást, kevés zsírt, 2-3 dkg élesztőt, és a burgonya mennyiségéhez viszonyítva egyharmad lisztet. Összegyúrjuk, és kis golyókat formázunk a tésztából, amiket forró olajban kisütünk. Tálaláskor szépen elrendezzük a tányéron a húst, mellé a gyümölcsragut és a fánkokat.

Desszertnek a házi meggyes-mákos rétes és mellé a vanília fagyi kitűnő zárása az étkezésnek. Viszont a kínálatban van egy padlizsán szalag, amit házi kecskesajttal töltenek és paradicsom ragut kínálnak mellé. Fenséges vegetáriánus étel, de ha egyszer megkóstolja egy húsevő , szeretni fogja.

Nem derült ki, ki kedvelte a legjobban az elmúlt tizenöt évben, de volt ízlése. A legfinomabb és legkedveltebb ételek közé tartozik Rudi bácsi - az egyik szakács nagybácsija - kedvenc sültje, igazi, magyaros étel. A szarvas szelet erdei gyümölcsraguval és mézes-boros körtével, valamint burgonyafánkkal szintén kedvelt étek.

- Elkészítéséhez körülbelül egy hétig vadfűszer keverékben kell érlelni az érmékre vágott húst. A nagyüzemben ezt úgynevezett vákuumban tesszük. A fűszeres húshoz kevés olajat adunk, majd amikor sütni akarjuk, forró olajon mindkét oldalát megpirítjuk, egy-két perc alatt készen is van. A kicsumázott körtét félbe vágjuk, egy kanál mézet teszünk a kevéske vízbe, felöntjük rosé borral. A körtét ebben ressre főzzük egy kis fahéj és szegfűszeg hozzáadásával. Az aszalt erdei gyümölcsöket kevés áfonyalekvárral összeforraljuk. A burgonyafánkhoz héjában főzzük a krumplit, hámozzuk, áttörjük, fűszerezzük sóval, fehér borssal, szerecsendióval, adunk hozzá egy tojást, kevés zsírt, 2-3 dkg élesztőt, és a burgonya mennyiségéhez viszonyítva egyharmad lisztet. Összegyúrjuk, és kis golyókat formázunk a tésztából, amiket forró olajban kisütünk. Tálaláskor szépen elrendezzük a tányéron a húst, mellé a gyümölcsragut és a fánkokat.

Desszertnek a házi meggyes-mákos rétes és mellé a vanília fagyi kitűnő zárása az étkezésnek. Viszont a kínálatban van egy padlizsán szalag, amit házi kecskesajttal töltenek és paradicsom ragut kínálnak mellé. Fenséges vegetáriánus étel, de ha egyszer megkóstolja egy húsevő , szeretni fogja.

Nem derült ki, ki kedvelte a legjobban az elmúlt tizenöt évben, de volt ízlése. A legfinomabb és legkedveltebb ételek közé tartozik Rudi bácsi - az egyik szakács nagybácsija - kedvenc sültje, igazi, magyaros étel. A szarvas szelet erdei gyümölcsraguval és mézes-boros körtével, valamint burgonyafánkkal szintén kedvelt étek.

- Elkészítéséhez körülbelül egy hétig vadfűszer keverékben kell érlelni az érmékre vágott húst. A nagyüzemben ezt úgynevezett vákuumban tesszük. A fűszeres húshoz kevés olajat adunk, majd amikor sütni akarjuk, forró olajon mindkét oldalát megpirítjuk, egy-két perc alatt készen is van. A kicsumázott körtét félbe vágjuk, egy kanál mézet teszünk a kevéske vízbe, felöntjük rosé borral. A körtét ebben ressre főzzük egy kis fahéj és szegfűszeg hozzáadásával. Az aszalt erdei gyümölcsöket kevés áfonyalekvárral összeforraljuk. A burgonyafánkhoz héjában főzzük a krumplit, hámozzuk, áttörjük, fűszerezzük sóval, fehér borssal, szerecsendióval, adunk hozzá egy tojást, kevés zsírt, 2-3 dkg élesztőt, és a burgonya mennyiségéhez viszonyítva egyharmad lisztet. Összegyúrjuk, és kis golyókat formázunk a tésztából, amiket forró olajban kisütünk. Tálaláskor szépen elrendezzük a tányéron a húst, mellé a gyümölcsragut és a fánkokat.

Desszertnek a házi meggyes-mákos rétes és mellé a vanília fagyi kitűnő zárása az étkezésnek. Viszont a kínálatban van egy padlizsán szalag, amit házi kecskesajttal töltenek és paradicsom ragut kínálnak mellé. Fenséges vegetáriánus étel, de ha egyszer megkóstolja egy húsevő , szeretni fogja.

- Elkészítéséhez körülbelül egy hétig vadfűszer keverékben kell érlelni az érmékre vágott húst. A nagyüzemben ezt úgynevezett vákuumban tesszük. A fűszeres húshoz kevés olajat adunk, majd amikor sütni akarjuk, forró olajon mindkét oldalát megpirítjuk, egy-két perc alatt készen is van. A kicsumázott körtét félbe vágjuk, egy kanál mézet teszünk a kevéske vízbe, felöntjük rosé borral. A körtét ebben ressre főzzük egy kis fahéj és szegfűszeg hozzáadásával. Az aszalt erdei gyümölcsöket kevés áfonyalekvárral összeforraljuk. A burgonyafánkhoz héjában főzzük a krumplit, hámozzuk, áttörjük, fűszerezzük sóval, fehér borssal, szerecsendióval, adunk hozzá egy tojást, kevés zsírt, 2-3 dkg élesztőt, és a burgonya mennyiségéhez viszonyítva egyharmad lisztet. Összegyúrjuk, és kis golyókat formázunk a tésztából, amiket forró olajban kisütünk. Tálaláskor szépen elrendezzük a tányéron a húst, mellé a gyümölcsragut és a fánkokat.

Desszertnek a házi meggyes-mákos rétes és mellé a vanília fagyi kitűnő zárása az étkezésnek. Viszont a kínálatban van egy padlizsán szalag, amit házi kecskesajttal töltenek és paradicsom ragut kínálnak mellé. Fenséges vegetáriánus étel, de ha egyszer megkóstolja egy húsevő , szeretni fogja.

- Elkészítéséhez körülbelül egy hétig vadfűszer keverékben kell érlelni az érmékre vágott húst. A nagyüzemben ezt úgynevezett vákuumban tesszük. A fűszeres húshoz kevés olajat adunk, majd amikor sütni akarjuk, forró olajon mindkét oldalát megpirítjuk, egy-két perc alatt készen is van. A kicsumázott körtét félbe vágjuk, egy kanál mézet teszünk a kevéske vízbe, felöntjük rosé borral. A körtét ebben ressre főzzük egy kis fahéj és szegfűszeg hozzáadásával. Az aszalt erdei gyümölcsöket kevés áfonyalekvárral összeforraljuk. A burgonyafánkhoz héjában főzzük a krumplit, hámozzuk, áttörjük, fűszerezzük sóval, fehér borssal, szerecsendióval, adunk hozzá egy tojást, kevés zsírt, 2-3 dkg élesztőt, és a burgonya mennyiségéhez viszonyítva egyharmad lisztet. Összegyúrjuk, és kis golyókat formázunk a tésztából, amiket forró olajban kisütünk. Tálaláskor szépen elrendezzük a tányéron a húst, mellé a gyümölcsragut és a fánkokat.

Desszertnek a házi meggyes-mákos rétes és mellé a vanília fagyi kitűnő zárása az étkezésnek. Viszont a kínálatban van egy padlizsán szalag, amit házi kecskesajttal töltenek és paradicsom ragut kínálnak mellé. Fenséges vegetáriánus étel, de ha egyszer megkóstolja egy húsevő , szeretni fogja.

Desszertnek a házi meggyes-mákos rétes és mellé a vanília fagyi kitűnő zárása az étkezésnek. Viszont a kínálatban van egy padlizsán szalag, amit házi kecskesajttal töltenek és paradicsom ragut kínálnak mellé. Fenséges vegetáriánus étel, de ha egyszer megkóstolja egy húsevő , szeretni fogja.

Desszertnek a házi meggyes-mákos rétes és mellé a vanília fagyi kitűnő zárása az étkezésnek. Viszont a kínálatban van egy padlizsán szalag, amit házi kecskesajttal töltenek és paradicsom ragut kínálnak mellé. Fenséges vegetáriánus étel, de ha egyszer megkóstolja egy húsevő , szeretni fogja.

Ezek is érdekelhetik