Bemutató

2019.03.01. 07:05

Kötet jelent meg az ARÉV-ről

Az egykori megyei építőipari vállalatról, az ARÉV-ről szóló könyv bemutatóját tartották csütörtökön a Gazdaság Házában.

B. Kiss László

Az ARÉV 2003-ban szűnt meg létezni, de egykori dolgozói még ma is jó szívvel őrzik az emlékét. Ők alakították meg évekkel ezelőtt az ARÉV Baráti Kör Egyesületet, amely célul tűzte ki a vállalattal kapcsolatos dokumentumok megőrzését, a cég tevékenységének széles körben történő bemutatását. A kör a megalakulásának ötesztendős évfordulójára adta ki a Volt egyszer egy ARÉV című könyvet, majd pedig az első fehérvári panelház megépítésének ötvenedik évfordulóján emléktáblát avattak. A cégről kiállítás is nyílt ez idő tájt a Szent István Király Múzeumban. Az egyesület most 15 éves, ennek alkalmából jelentettek meg az ARÉV-ről egy újabb könyvet, amely az említett kiállítás anyagát teszi közkinccsé – mondta el a bemutatón Kiss Lajos, a kör elnöke.

A könyvbemutatón beszédet mondott Horváth Miklósné önkormányzati képviselő is, aki hangsúlyozta: a város jelenlegi erős gazdasága az elmúlt évtizedekben gyökeredzik, és a székesfehérvári közösség történetének szerves része az ARÉV. Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szintén a vállalatnál dolgozott egykor. A vállalat nemcsak épületeket, de összetartó, tartós közösséget is épített – húzta alá a könyvpremieren.

Megszólalt a könyv szerkesztője, Demeter Zsófi a történész is. Ő is megemlékezett Kiss Józsefről, az ARÉV legendás vezérigazgatójáról, akit beosztottai csak „Főnök úr”ként emlegettek. Kiss József ott bábáskodott annak a gondolatnak a megszületésénél, amelynek értelmében időnként képet kell adni Székesfehérvár építészetéről, mondta.

A könyvbemutatón számos érdeklődő vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában