Muzsika a kápolnában

2018.09.27. 09:00

Koncerttel, börzével is nyitott a Fehérvári Irodalmi Napok

Szerdától vasárnapig tart a Fehérvári Irodalmi Napok (FIN) programsorozata. A megnyitó után kötetbemutató és kápolnakoncert várta az érdeklődőket.

Bokros Judit

Jónás Vera koncertje kuriózumnak számított a Szent Anna-kápolnában

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Harmadszor rendezik meg – ezúttal már a Garami Richárd Alapítványon keresztül – a Fehérvári Irodalmi Napokat, amelyet közösségi fesztiválként indítottak el, a programok több helyszínen, magánszemélyek, intézmények, vendéglátó egységek és mások összefogásával valósulhatnak meg.

Szerdán délután az MNL Fejér Megyei Levéltárának udvarán kezdődött meg az idei rendezvény. A Collectorism-­börze keretében várták azokat, akik valamilyen gyűjtőszenvedéllyel rendelkeznek, s adni-­venni szerettek volna. Bakelit- és CD-lemezek, könyvek találhattak gazdára, gyűjtők találkozhattak egymással. A böngészés és a Heti Betevő jótékony célú uzsonnája közepette került sor a megnyitóra. A közönséget Czinki Ferenc író, főszervező köszöntötte, majd Darvasi László író olvasta föl a rendezvényt méltató szövegét.

Jónás Vera koncertje kuriózumnak számított a Szent Anna-kápolnában
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nem sokkal ezután a vajdasági magyar irodalom egyik képviselője, a Kossuth-díjas Tolnai Ottó költő, író, műfordító Szeméremékszerek című regényének helyi bemutatója következett, Nagy Boglárka moderálásában. Megtudhattuk, hogy egy sorozat negyedik kötetéről van szó. Tolnai Ottó elmondta: a nagy lélegzetvételű mű tíz év munkája, s tulajdonképpen a végét, a Szeméremékszerek című fejezetet írta meg először. Tudta tehát, honnan hová halad a szerteágazó cselekményű regény, amelynek főszereplője az ő egyik alter­egója. A szerdai program a dalszerző-énekes, Jónás Vera szólókoncertjével zárult a Szent Anna-kápolnában. A gótikus műemléket ritkán nyitják ki a nagyközönség számára, ezért is érdemes volt részt venni az eseményen.

A FIN csütörtökön 18 órától a Study könyvesboltban folytatódik: Kiss Tibor Noé íróval rendeznek beszélgetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában