Erős művészeti nevelést kapnak

2018.09.19. 11:00

Fenségesen fest a borysok kiállítása a Bory-vár Zászlós tornyában

A Bory Jenő Általános Iskola művészetis diákjainak tegnap – hol másutt? – a Bory-várban nyílt míves kiállítása.

Majer Tamás

A gyerekek meglátják maguk körül a szépséget

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Zászlós toronyban lévő Vagyóczky-szobában látható tárlat a Bory-vár nyitvatartási idejében tekinthető meg.

– A diákjaink közül az A osztályosok emelt művészeti képzést kapnak. Az ő válogatott munkáit állítottuk ki; elsőtől nyolcadik osztályig – mondta el lapunknak Sándorfi Gergely iskolaigazgató. – Nemcsak rajzok és festmények, hanem különböző kézimunkával készített bábok, agyagszobrocskák is láthatók – folytatta a pedagógus.

Oláh László – a Magyar Kultúra Lovagja, s aki évek óta szervez, az egész Kárpát-medencét felölelő gyermekrajzpályázatokat – méltatta az alkotásokat.

A gyerekek meglátják maguk körül a szépséget
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Nagyon komoly művészeti oktatás, sőt nevelés folyik a Bory Jenő iskolában. Ha ránézünk ezekre az alkotásokra, látjuk, hogy e rajzoknak, műveknek lelke van. Ami azt jelenti, hogy a gyerekeknek is lelke van. S hogyha a gyerekrajzok szépek, akkor biztos, hogy a gyerekek lelke is szép – mondta. – A gyerekek észreveszik körülöttünk a szépséget, lerajzolják, s azt tálcán nyújtják át nekünk, felnőtteknek is – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában