Egy jó kép sosem árt

2019.04.02. 07:15

Első önálló kiállítására kedvenceit vitte Ábelné Pálfi Adrienn Veronika

Ábelné Pálfi Adrienn Veronika első önálló kiállítását nyitották meg hétfőn a Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtárban. A tárlat április 23-ig tekinthető meg.

Borsányi Bea

Adrienn és kisfia, akivel sokat járják a természetet. A gép természetesen olyankor is vele van

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Pillanat varázsa – avagy PavilonArt, mert egy jó kép sosem árt címmel 54 darab digitális technikával készült fotó került fel a művelődési ház falára: portrék, tájképek, virágok, természeti jelenségek színesben és fekete-fehérben. Ahogy azt Rostási Szabó Mihály, az alkotó tanára, fotóművész a megnyitón elmondta, ez az első olyan kiállítás, amelyen még nem végzett tanítványának képeihez mondhat bevezetőt. Így fogalmazott: „A kép, a legelvontabb is, csak objektív lehet, mi magunk tesszük azzá, a magunk szemével. A fotózás pedig szórakoztat, tanít, láttat, nyitottabbá és befogadóbbá tesz. Adrienn képei nőiesek, átgondoltak, pontosan kidolgozott részletekkel, fiatalosak és könnyedek, a korosztályra jellemző tisztasággal és őszinteséggel. Mögöttük rengeteg munka, kitartás, éjszakázás, élmények és találkozások állnak.”

Adrienn és kisfia, akivel sokat járják a természetet. A gép természetesen olyankor is vele van
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Nem szeretek kifejezetten egy téma mellett elköteleződni. Ez talán látszik a most összeválogatott fotóimon is, amelyek témájukat tekintve elég széles spektrumot ölelnek fel. Ami pedig a kiállítás címét illeti, a pillanat a portrék esetében inkább a pillantásra vonatkozik, azt szeretem elkapni, arra figyelek leginkább, amikor arcokat fényképezek. És abban a tekintetben is igaz a pillanat varázsa, hogy előfordult, színesben készült képről csak az utómunka során jöttem rá, hogy fekete-fehérben jobban mutat – árulta el az alkotó, aki egyelőre még OKJ-s képzésen tanulja a fotózás fortélyait. Egyébiránt 15 éve társa a fényképezőgép, amelynek lencséjén keresztül nézi a világot, és igyekszik visszaadni, mit és hogy lát ő maga. Természetfotói egyébként megjelentek már a feol.hu-n, illetve a Magyar Televízióban is a meteofotók között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában