Kultúra

2017.01.02. 19:26

Egyházmegyei Ki mit tud?

Székesfehérvár - Ötödik alkalommal hirdette meg az Egyházmegyei Ki mit tud?-ot a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház.

Fejér Megyei Hírlap

Várakozáson felüli sikert aratott az elmúlt években a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház által meghirdetett Egyházmegyei Ki mit tud?. A résztvevők száma minden esztendőben 300 és 500 között alakult, az elért eredmények pedig a folytatásra, a művészi értékék közkinccsé tételére kötelezik az intézményt.A verseny mindenki számára nyitott, jelentkezhet bárki, aki a Székesfehérvári Egyházmegye területén él, dolgozik vagy tanul, sőt, az indulás nem kötött felekezeti hovatartozáshoz sem.

Az V. Egyházmegyei Ki mit tud? résztvevői neves és hiteles szakemberekből álló zsűri előtt mutathatják meg tehetségüket a következő művészeti ágakban: ének-egyházi ének, népdal-népzene, néptánc-modern tánc, vers- és prózamondás, hangszeres zene, kórus-kamarakórus és keresztény pop-rock zene. Korosztályi bontás szerint négy kategóriában, 1-8. évfolyamosoknak, 9. évfolyamtól 25 éves korig, 25 éves kor felett, továbbá családok számára hirdették meg a versenyt.

A jelentkezéseket január 31-éig fogadják a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban a 8000 Székesfehérvár, Liszt Ferenc utca 1. postacímre. A jelentkezési lap, a 18 év alattiaknak kitöltendő szülői hozzájáruló nyilatkozat és a versenyszabályzat letölthető az intézmény honlapjáról. Az elődöntőket február 11-én és 18-án, a döntőt pedig április 1-jén rendezik, a legjobbakat idén is értékes jutalomban részesítik.

A nemes vetélkedésre várják a kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek, illetve művészeti csoportok, családok jelentkezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!