Hamlet kétszer

2020.01.24. 14:30

Dramatizált, vendégszövegekkel kibővített előadással készül a TeDi Színjátszókör

A Szabadművelődés Házában látható pénteken és szombaton a TeDi Színjátszókör friss darabja, a Hamlet.

Bokros Judit

A Hamlet szereplőgárdájának egy része

Fotó: Kiss László

A Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolában nagy hagyománnyal bír a színjátszás. A fiatalok a TeDi Színjátszókörben bontakozhatnak ki, amelynek vezetését a 2017/18-as tanévtől Somos Ákos vette át Láposi Anitától.

Ákos maga is telekis volt, annak idején szintén a színjátszók táborát gyarapította, az utóbbi időben pedig egy-egy irodalmi est erejéig ismét szerepelt a fehérvári közönség előtt. A TeDi vezetését szabad idejében végzi, mert fontosnak tartja, hogy a középiskolás korosztályt lelkesítse, elkötelezetté tegye a színjátszás iránt.

Egy-egy tanév során általában két darabot hoznak létre, így az utóbbi két évben feldolgozták már Arany János egy-egy művét, az „Odüsszeia” egy jelenetét a Vörösmarty Színház Atlantisz programjában (ezzel díjat is nyertek), illetve kortárs versekre épülő dramatikus játékot is alkottak. A fiataloknak mindez nagy élményt jelentett, különösen, hogy sikereket is elértek.

A Hamlet szereplőgárdájának egy része
Fotó: Kiss László

Ákos az előző félévben Shakespeare-től a „Hamletet” választotta, mert szeretett volna egy hosszabb, klasszikusnak számító művet feldolgozni. Ősszel kezdték a próbafolyamatot, s most érkezett el a bemutató ideje. A közönség körülbelül egyórás előadásra számíthat, amely az eredeti „Hamlet” Ákos által dramatizált, húzott, vendégszövegekkel kibővített változata, Nádasdy Ádám fordításában. A dán királyfi szerepében Csengey Márton látható, Claudiust Szücs Dániel játssza, rajtuk kívül tizenkét lelkes fiatal szerepel.

Az előadás pénteken és szombaton 19 órakor kezdődik A Szabadművelődés Házában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában