Kultúra

2017.08.21. 18:45

Élőképek, zene, tánc, korabeli divat az Aba Novák Vilmos-kiállításban

SZÉKESFEHÉRVÁR Ciao Laura!, avagy üdítő nyári estére várják az érdeklődőket a Csók István Képtárban augusztus 24-én, 17 órától 21 óráig.

Szabó Zoltán

Üdítően jó festmények, hűsítő koktélok és a 30-as évek vérpezsdítő jazz-zenéje várja ugyanis a látogatókat a Színek és színek megint című Aba-Novák-kiállításon. Elsőként, 17-től 18 óráig Aba-Novák Vilmos unokája, Kováts Kristóf tart tárlatvezetést. Közben, 17-től egészen 21 óráig jazz standardeket ad elő Mits Marci és Szabó Dávid szaxofonon és zongorán.

A Laura (Kék kalapos nő) című 1930-as kép részlete Fotó: SZIKM

Legyen Ön is Laura! - ezt a lehetőséget 18-tól 20 óráig ajánlják fel a házigazdák. A vállalkozó kedvűekről élőképek készülnek Aba-Novák Vilmos híres Laura-festménye nyomán. Az élmény megörökítője Igari Balázs fotós. A hölgyek kipróbálhatják az 1930-as évek sminkdivatját is Végh-Szirmai Irénnel, és néhány igazán menő , a 30-as évekből származó ruhadarabot és elegáns kalapot is felpróbálhatnak.

Este 20 órától 20.30 óráig tart a Paraba Swing Club előadása, Bokor Attila vezetésével. A csapat az 1930-as évek amerikai életérzését idézi fel, táncban. A programokon való részvétel ingyenes, és érdemes lesz kalapban érkezni, mert a kalapos vendégek számára ajándékkal is kedveskednek.

(A Színek és színek megint című kiállítás október 29-ig tekinthető meg a képtárban. Augusztus 31-én, 17 órától Szűcs Erzsébet művészettörténész tart tárlatvezetést.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!