Kultúra

2017.06.08. 09:13

Garami Ricsi hiánya és legkedvesebb szövegei

A tavaly fiatalon elhunyt Garami Richárd emlékére tartottak felolvasó estet a Pelikán Galériában szerdán.

Bokros Judit

A Fehérvárhoz ezer szállal kötődő Garami Richárd, Ricsi fotográfus és intermédiaművész 2016 áprilisában, 40 évesen hunyt el. Barátai, családtagjai létrehozták a Garami Richárd Alapítványt, amelyen keresztül ismert és ismeretlen műveit is gyűjtik.

A Pelikán Galériában nemrég Hiátus címmel nyílt kiállítás az életműből készült válogatásból. E tárlatban tartottak szerdán felolvasást, amelyen Ricsi kedvenc szövegei hangzottak el. Az est moderátora Czinki Ferenc író, irodalomszervező volt, a vendég pedig Németh Gábor író.

Balról Németh Gábor, mellett Czinki Ferenc a galériában

Előbbi elmondta: pontosan tudható, Ricsi melyik szerző melyik írását, sőt, melyik sort szerette. Mindketten kedvelték a tárca műfaját, ezért Feri Darvasi László Szív Ernő tárcáiból olvasott föl, majd Németh Gábor író következett. Ő felidézte első találkozásuk, barátságuk néhány pillanatát Ricsivel, ezután saját szövegei közül olvasott föl arról: milyen is az igazi férfi

Az esten ezután többen váltották egymást a „felolvasó széken”, a közönség és Ricsi előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!