Kultúra

2017.05.31. 09:51

Pozsonyi metró könyvbemutató: halászlevet főz a Blahalouisiana szőke szirénje

Székesfehérvár - Halászlé lesz a menü Czinki Ferenc fehérvári tárcaszerző és irodalom szervező új kötetének, a Pozsonyi metrónak a június 11-i bemutatóján.

Kocsis Noémi

Czinkiről tudható, hogy szívesen köt az irodalomhoz társművészeteket (fotó, zene, képzművészet) és a gasztronómiát is, így a Petz Sörözőben ezek is szerepet kapnak aznap délután és este. A Blahalouisiana két tagja, Schoblocher Barbara és Jancsó Gábor zenél majd, az énekesnő közben halászlevet főz az egybegyűlteknek. Vendégként érkezik a kötet illusztrátora, Varga Gábor Farkas grafikus és a pozsonyi projektet fotózó Oláh Gergely Máté. Az esemény moderátora szintén fehérvári író lesz, Babiczky Tibor, míg a vizuális elemekről és a vetítésről Arany Gold Zoltán gondoskodik.

A szerző Babiczky Tiborral, az esemény moderátorával koccint
Fotó: Czinki Ferenc oldala

Ami Czinki a könyvhétre frissen kijött kisregényét illeti, a beharangozójában ezt olvashatjuk: "Pozsonyban nincsen metró. Tervben volt, hogy legyen, el is kezdődtek a munkálatok, de végül a félkész járatokba beköltözött az Ördög. Czinki Ferenc kisregénye a balladák világát idézi. Két idősíkon – a hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján, valamint 2014-ben – követhetjük nyomon a rejtélyes történetet, amelyben két fiatal eltervezi, hogy megöli a jóságot. Közben a célvonal előtt pár méterrel köddé válik egy teljes lóversenyfutam, kajakosok eveznek fejjel lefelé a Dunán és a görög mitológia testet ölt a XX. századi Kelet-Európában. A pozsonyi metró a várakozás regénye. A kérdés csak annyi, hogy ki érkezik meg előbb: aki megváltást, vagy aki kárhozatot ígér "

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!