Kultúra

2017.03.30. 10:42

Tavaszi nyitókoncert a Hangistállóban

Nagyegyháza - Különleges koncerttel nyit a zöld környezetben fekvő Hangistálló, a szokásos időponttól eltérően vasárnap, április 2-án.

Zsohár Melinda

A muzsikusok egyik neves doyenje, Konrád György brácsaművész is csatlakozik a nevezetes együttesekhez. A közönség két vonóskvintettet hallhat, mondta el Ribli Ilona, a Hangistálló háziasszonya, csellóművész. Mozart g-moll két brácsás kvintettjét a Danubius vonósnégyes és a világhírű Tátrai vonósnégyes adja elő, utóbb formációt a ma is aktív 92 éves Konrád György brácsaművész egészíti ki.

A szünetben a vacsora mellett finom borokat, ízletes házi sajtokat kóstolhatnak. A hangverseny második felében Schubert két csellós C-dúr kvintettje hangzik el, melyet sokan a kamarazenei irodalom egyik legszebb művének tartanak. A vonósnégyesek mellett Kolozsvári Gergely csellista szóló előadását hallhatják a klasszikus zene kedvelői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!