Kultúra

2016.11.28. 19:25

Egér Ágota újra köztünk

Székesfehérvár - Az óvodás és általános iskolás gyermekek között igen népszerű a talpraesett kisegér, Ágota alakja. A meséket helyi írónő, Baranyi Ildikó jegyzi.

Kocsis Noémi

Egy ideig a Fejér Megyei Hírlap külsős munkatársa is volt, később életmód-tanácsadó, coach lett Baranyi Ildikó, aki még évekkel ezelőtt találta ki Egér Ágota figuráját. Az akkoriban gyerekek között dolgozó írónő első történeteit pontosan a gyerekek ihlették - talán ezért is hallgatják, olvassák szívesen e meséket a kicsik, hiszen a történetekben is magukra ismerhetnek.

Baranyi Ildikó (b) a kötetet az Alexandra könyvesboltban mutatta be az ifjú olvasóknak és szüleiknek Fotó: Pápai Barna

Nem utolsósorban pedig jellegzetes állatszereplőkkel találkozhatnak, a napokban megjelent második kötetben is. A könyvben szereplő 52 mesén keresztül kerek egy esztendőn át követhetjük nyomon Ágota, az egérlány, Emilke, a hörcsög, Nándi, a béka, és a többi erdőlakó kalandjait. Minden hétre jut tehát egy mese, ami az első könyvhöz hasonlóan évszakról évszakra, hónapról hónapra változik. Így tanulhatják meg a gyerekek az évszakokat, és a hozzájuk tartozó hónapokat, és persze drukkolhatnak az okos egérkének...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!