Kultúra

2015.06.08. 13:21

Csillagfény látható a Forrásban

Székesfehérvár - Az évad utolsó tárlata látható a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában: Koczor Attila székesfehérvári festőművész Csillagfény című kiállítása.

Szabó Zoltán

Koczor Attila 1991-ben született Fehérváron. Tanulmányait 2010-ben kezdte meg a Magyar Képzőművészeti Egyetem festészet szakirányán. 2011-ben Pannon Color Díjban részesült. 2013-ban a Fővárosi Állat- és Növénykert Varázshegyében található Mars űrbázis látványtervének az elkészítésében vett részt.

A 2014-től készült képeit tekinti érett alkotásainak, közöttük a fotón látható Euphoriát. Fotó: Vörösmarty Színház

Az alkotó vallja önmagáról: „Festői pályafutásom indulásának döntő pillanata volt, amikor 2006-ban egy kozmikus álmomban a saját életművemből nyílt kiállítást tekinthettem meg egy múzeumban. A konkrét képekre nem emlékszem, de azokat az alapelveket, amelyek mentén a kompozícióim készülnek, onnan hoztam magammal.

A kiállításon látható képek közül a 2014-es évtől készült képeimet tekintem érett alkotásaimnak, kiváltképpen igaz ez az Euphoria és Invincible címűekre, az ezt megelőzőek, mint egy felkészülési, tanulási folyamat gyümölcseiként értelmezhetőek. Festményeim kézzel festett kollázsok, amelyek számtalan irányzat és stílus jegyeit foglalják magukban: szürrealizmus, hiperrealizmus, futurizmus, absztrakció, pop art, sci-fi és giccs."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!