Kultúra

2015.01.23. 17:55

Műfajok sokszínűsége ismét

Székesfehérvár – Nagy volt a nyüzsgés, fiatalokkal telt meg idén is a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza.

Szabó Zoltán

Az ok egyszerű: a 18. Városi Diákgálát rendezték, amelynek szervezője ezúttal is a Belvárosi I. István Középiskola Bugát Pál Tagintézménye volt. A lelkesedés az évek múltán sem csökkent, a város általános és középiskolái és a környező települések oktatási intézményei ezúttal is szép számmal vettek részt a kulturális találkozón. Amelynek legfőbb koordinátora, rendezője most is Kovács Mária tanárnő volt, egyik segítője pedig kolléganője, Tóthné Meszlényi Linda.

Galambos Mónika és zenekara a Ciszterci Szent István Gimnáziumot képviselte a diákgálán Fotó: Molnár Artúr

S persze kellettek a segítők is, az a 60 tanuló, aki részt vett az előkészítésben és az est gördülékeny menetében. A gála jellemzője a műfaji sokszínűség, a verstől, komolyzenétől a táncon át az úgynevezett könnyebb műfajokig. S ne feledkezzünk meg arról a kiállításról sem, amelyet szintén a Barátság Házában rendeztek. A Bugát Pál iskola rajzpályázatot is hirdetett, amelyre szép számmal készültek, érkeztek művek. Azokból állították össze a diáktárlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!