Kultúra

2014.09.09. 17:30

Vállalta a Terápiát Péterfy Bori

Péterfy Bori az HBO-s Terápia második évadában egy gyermekre vágyó, gazdag ügyvédnőt alakít, aki pszichológusát hibáztatja a múltban meghozott rossz döntéseiért

Szabó Zoltán

A színésznő néhány éve már révbe ért és egy gyönyörű gyermek anyukája. Bevallása szerint azonban korábbi rossz párkapcsolati élményei mellett épp ez segített neki igazán mélyen megragadni a karaktert, aki a gyermekre vágyó harmincas és negyvenes szinglik alaptípusát jeleníti meg a történetben.

Októberben 35 vadonatúj résszel jelentkezik az HBO saját gyártású sikersorozata, a Terápia. Péterfy Bori Orsolyát, a szigorúnak és határozottnak tűnő, ugyanakkor kétségbeesett és sebezhető ügyvédnőt alakítja majd a szériában. Bori a karakterét már a casting során megszerette, ahogy ő fogalmaz, az első perctől kezdve odavolt a nőért. A színész-énekeső elárulta, saját életéből merített ihletet a szerep megformálásához. Ugyanakkor arról is beszélt, hogy az édesanyja, a nagymamája és a körülötte élő nők tapasztalatai is sokat segítettek neki a karakter megértésében. Végtelenül élvezte az alkotói folyamatot, ahogy epizódról epizódra hámozta le a héjat a szereplő személyiségéről, és hatolt le annak legmélyebb bugyraiba. A legizgalmasabb feladatot az jelentette, hogyan tud Orsolya egyéniségéből minden részben egyre többet megmutatni.

A sorozat igazi kukkolási lehetőséget nyújt az erre a témára fogékony nézőknek, mert olyan rendkívül személyes és intim helyzetet, pszichológus és páciens közötti szituációt jelenít meg, amely a valóságban soha sem kerül ki a biztonságot és névtelenséget nyújtó négy fal közül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!