Kultúra

2014.09.29. 13:05

Nem csak nézelődni lehet ám a képtárban!

Az izgalmasabbnál izgalmasabb programok sokaságát rendezik az elkövetkező napokban, hetekben a Városi Képtárhoz tartozó három intézményben.

B. Kiss László

A rendkívül bőséges kínálatból a Városi Képtár Deák gyűjteményében hétfőn sajtótájékoztató keretében kaptunk ízelítőt. A Városi Képtár égisze alatt működő Deák Gyűjteményben, a Pelikán Galériában és a Hetedhét Játékmúzeumban eddig 17-en dolgoztak, az ő számuk most négy közfoglalkoztatott munkatárssal bővült - mondta el elöljáróban Szűcs Erzsébet igazgató. Október 9-én, 17-én órakor egy külső helyszínen, a Sberbank Táncsics utcai fiókjának emeletén nyílik meg a Fehérvár Szalon 2014 című tárlat, amely a városban élő, ahhoz kötődő művészek seregszemléje - derült ki Tunyogi Gábor szavaiból, aki az október 17-én, a Pelikán Galériában nyíló tárlatra is felhívta a figyelmet. Itt a Székesfehérvári Művészek Társasága tagjainak elektrografikai munkái lesznek láthatóak. Sparing Stefánia az október elsején kezdődő klubszerdákat, illetve a vasárnaponként rendezendő Deák Szalonokat harangozta be. Előbbi a kötetlen beszélgetés, utóbbi egy-egy érdekfeszítő előadás alkalma lesz a Deák Gyűjteményben. Novákh Edit a szombatonként ugyancsak a Deák Gyűjteményben tartandó kreatív művészeti foglalkozásokat ajánlotta mindenki figyelmébe.

Novákh Edit, Sparing Stefánia, Nagy Veronika, Szűcs Erzsébet, Tunyogi Gábor, Szüts Angéla, valamint Vári-Kovács Ágnes és Németh Csilla a Deák Gyűjteményben tartott sajtótájékoztatón

Szüts Angéla a Diák-Deák Galériáról beszélt, amely a Deák Gyűjtemény emeletén nyílik október 10-én, pénteken. Itt tehetséges fehérvári diákok kapnak alkalmat műveik bemutatására. Elsőként a Bory Jenő (volt Tolna úti) iskola növendékei mutatkoznak be. Nagy Veronika egy ma, azaz szeptember 30-án esedékes előadásra hívta fel többek közt a figyelmet. 16 óra 30-kor Török Róbert történész a játékkereskedelem hazai történetéről beszél a Hiemer Házban, a Játékmúzeumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!