Kultúra

2014.03.18. 18:45

Rosseb és társai

Hol volt, hol nem volt két pihent agyú jó barát, Buzás Mihály és Zugmann Zoltán, meg egy hasonszőrű barátné, Túri Erzsébet, akik még 1995-ben ráéreztek...

Kocsis Noémi

Egy látogató szemléli a nyílt tárlaton a vitrinbe tett fészkes fenét, bármi legyen is az...

Hol volt, hol nem volt két pihent agyú jó barát, Buzás Mihály és Zugmann Zoltán, meg egy hasonszőrű barátné, Túri Erzsébet, akik még 1995-ben ráéreztek: valamennyiünk nyelvérzékét piszkálják azon fogalmaink, amelyeket mindenki ismer, de még senki sem látott. A radai rosseb, a halványlila dunszt, a kezes bárány és az a bizonyos Deákné vászna... És a fogalmat tett követte, így született meg egy sikeres országjáró minitárlat ötlete. Manapság elsősorban sűrűn lakott területekre, vagyis a plázákba viszik az alkotók a gyűjteményt, így jutott el  az Alba Plazaba is, ahol egészen április 8-ig lehet megtekinteni, repül-e a rézf...bagoly és fütyül-e a rézfán a rézangyal, ha összetalálkozik egy üvegtárlóban a halál fiával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!