Kultúra

2013.12.06. 17:25

Méltó őrzői Pallay művészeti hagyatékának

Szabadbattyán - A Pallay Alkotókör őszi tárlata december végéig látogatható a művelődési házban.

V. Varga József

A szabadbattyáni születésű Pallay József festőművész özvegye, Vanda asszony 2004-ben férje nyolc olajfestményét adományozta a településnek, a Pallay-emlékszobát 2005-ben avatták, a gyűjtemény az évek során tovább gyarapodott. A battyáni alkotókör Pallay nevét viseli. A művészcsoport őszi tárlata - a helyi alkotók legújabb munkáinak seregszemléje - az év végéig tekinthető meg a művelődési házban. Az alkotókör méltó őrzője Pallay József művészeti hagyatékának, az emlékszoba állandó kiállítása a falu kulturális életének kimagasló értékei közé tartozik - emelte ki Polyák István festő, grafikus, a Pallay kör vezetője.

Az alkotókör tagjai a kiállításmegnyitón, balról jobbra: Polyák István, Bajkai Braun Géza, Matenné Jónás Erzsébet, Baráth Ernőné, Szerencse Andrásné Ágnes, Enyediné Bölcskei Ilona, Borostyán Imréné Ilona, Horváthné Mészáros Edit, Flugyik Imréné, Kleneizerné Molnár Mónika és Meszlényi Józsefné. Fotó: Óber Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!