Kultúra

2013.11.22. 19:20

A harang volt meg először

A Zsolt utcai katolikus templom, illetve a közösségi ház a helyszíne a Krisztus Király Napoknak.

B. Kiss László

Az Almássy telepi Krisztus Király egyházközség a Vizivárosból vált ki. 1945-ben lett helyi lelkészség, 1957-től pedig plébánia. A Zsolt utcai templom több lépésben nyerte el mai alakját. A temlom nagyharangja most 75 éves, 1938-ban készült, amikor még nem hogy a templom, de a telek sem volt meg. Erről a harangról tartott péntek este előadást a templom mellett található közösségi házban Süveges Árpád. Az előadás a Kiss János nagyprépost, plébános által az egyházközség alapító tagjaiért celebrált misét, illetve a körmenetet követte. Ez a mise, illetve az utána tartott gyertyás, fáklyás körmenet jelentette a nyitányát az egyházközség vasárnapi tartó rendezvénysorozatának, amely a Krisztus Király Napok nevet viseli.

A pénteki esti misét Kiss János celebrálta. Mögötte a Krisztus királyt ábrázoló , mozaik oltárkép (Fotó: Koppán Viktor)

Ma, azaz november 23-án 17 órakor az egyházközség elhunyt és élő lelkipásztoraiért, híveiért Kiss Ulrich jezsuita szerzetes celebrál misét. Ez után az atya, aki mielőtt szerzetessé lett, egy francia parfümgyár egyik vezetője volt, Érdemes-e ma vállalkozni? címmel tart előadást. Az előadás igen érdekesnek ígérkezik, hisz egy egyházi ember nézőpontjából, de személyes tapasztalatok birtokában szól a gazdasági kockázatvállalásról – tűnt ki Zemplényi János, az egyházközség tagjának szavaiból, aki lapunknak a Krisztus király napokról beszélt. November 24-én, vasárnap a templomban tartandó ünnepin szentmisét Spányi Antal megyéspüspök celebrálja. a szertartást a Kossuth és a Katolikus Rádió élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!