Kultúra

2013.09.20. 09:26

''Híradónkban beszámolunk Szent István felajánlásáról...''

Fiatal, középiskolás "híradós stábok" dolgoztak péntek délelőtt az Egyházmegyei Múzeum, István, a szent című kiállításában Székesfehérváron.

Kocsis Noémi

A diákhíradók a kiállítóhely múzeumpedagógia sorozatának darabjai. Riporterek, rendezők, operatőrök és vágók lettek egy órácskára azok Ciszterci, majd Tóparti Gimnáziumos diákok, akik pénteken délelőtt részt vettek a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum újonnan indult foglalkozássorozatának első alkalmán.

A foglalkozásra a diákok egy informatikai támogatónak köszönhetően már a legmodernebb technikát kapták kézbe: Ipad-ekkel forgattak, majd meg is vágták a kész híradóanyagokat az eszközökkel. A cél a látottak elmélyítése, a modern technológia felhasználásával - mindezt szemmel láthatólag igencsak élvezték a fiatalok.

A program végig fut majd a kiállítás ideje alatt, így további diákcsoportok bejelentkezését is várják az élményszerű, interaktív sajtóórára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!