Kultúra

2013.07.23. 12:50

Az amatőr művészek is nyilvánosságot kaptak a Public arton

Mór – A múlt heti Public art keretében a város amatőr művészei is bemutatkoztak a Szent István parkban.

B. Kiss László

Erről a MIKSZ elnöke, Klein János küldött beszámolót lapunknak. „A móri amatőr művészek sok évtizede résztvevői településünk kulturális életének. Hat éve a Móri MIKSZ, a Móri Írók, Képzőművészek Szövetsége folyamatosan szervezi a város amatőr művészeinek kiállításait, bemutatóit. Sőt a város első irodalmi és képzőművészeti folyóiratát, a MIKSZ újságot is létrehozta. Közel 70 fős az amatőr művészeti körünk. Támogatóink, pártoló tagjaink száma naponta bővül. Rengeteg kiállításunk van, irodalmi, zenei bemutatókkal. Nyolc-tíz alkotótársunk egy vagy két, esetleg több kötetes szerző. Közülük sokan országos antológiákban is publikálnak. Művésztársaink sok díjat hoztak el kiállításaik során. A költőkkel, írókkal szinte azonos a képzőművészeink száma, ők is vannak huszonketten.

Simon M. Veronika alkotása a bemutató egyik slágere volt (Fotó: B. Kiss László)

Most szombaton, a Public art keretében a móri amatőr művészeti csapat szinte teljes létszámmal bemutatkozhatott. Tette ezt a Szent István parkban és a Radnóti Iskola tornatermében rendezett kiállításon. A Public artos amatőr szabadtéri bemutatón mintegy 40 művészünk mutatta meg, hogy mit tud irodalomban, zenében, képzőművészetben. fafaragó, szobrász, keramikus, rajzoló, festő, gyümölcsszobrász, kézimunkázó, gyöngyfűző élvezte mellettünk, hogy „mienk a tér...!” Volt paverpool művésztechnikai bemutató igen nagy sikerrel. Ritka technika, Abonyi Ria barátunk segített ennek létrejöttében. A győri Böethy Élő Hajnalka műhelyéből is láthattak négy festményt az érdeklődők, a háromdimenziós festészetből. Civil egyesület sem először segítette barátilag műsorainkat, így most a Liederkreis Német Nemzetiségi Kamarakórus és a Móri Vegyes Kar szenzációs műsora varázsolt oda sok hallgatót. A Radnóti iskola tornatermében a kilenc festőnk egész napos festmény kiállítása mintegy 300 fő látogatót vonzott. Az amatőröknek Mór szívében sok száz fős közönsége volt!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!