Kultúra

2013.06.10. 20:53

Siker az Iglice, a Baka és a Gerlice együttesektől

A Vass Lajos országos népzenei verseny őszi nagylóki, területi fordulójára készülnek a dinnyési és a nagylóki dalosok, valamint a dél-mezőföldi citerás lányok.

V. Varga József

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (Kóta) szervezésében Alsópáhokon rendezték meg az Aranypáva-díjjal rendelkező népzenei csoportok és szólisták meghívásos versenyét. Fejér megyéből két népdalkör vett részt a megmérettetésen. A dinnyési Iglice népdalkör – Lendvai Judit vezetésével – erdélyi összeállításával elnyerte az Aranypáva Nagydíjat.

A Nagy László vezette nagylóki Baka kórus immár másodszor kapta meg az Aranypáva-díjat, illetve, elnyerte a Tradíció Népzenei Alapítvány különdíját is. A dél-mezőföldi Gerlice citerazenekar – vezetőjük szintén Nagy László – a napokban Egerbe kapott meghívást, a Ködellik a Mátra elnevezésű országos citerazenekari fesztiválra, valamint az aranypávások gálahangversenyére.

A Gerlice citerazenekar mintegy húsz perces műsorát a szakértő zsűri nívódíjjal jutalmazta. Mindhárom csoport lelkesen készül a Vass Lajos Népzenei Verseny területi fordulójára, melyet az ősz folyamán éppen Nagylókon rendeznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!