Kultúra

2012.03.06. 11:11

Ujházi összes műveiről a képtárban

Székesfehérvár - Megjelent az Ujházi Péter Munkácsy-díjas, érdemes művész életművét felvonultató háromrészes katalógus második kötete is.

Gábor Gina

A szép albumot hétfőn a városi képtárban mutatták be:  Ujházi Péter festőművészről levetítették azt a filmet, amit egykor Fitz Péter készített, majd   Altorjay András  és Szele István igyekezett faggatni az alkotót. Míg a decemberben megjelent első kötet Ujházi Péter festményeit vette sorra,  most, a   Munkák II. című  kiadvány segítségével kollázsait, dobozképeit, sokszorosított grafikáit, kerámiáit és más  műveit láthatjuk, összegyűjtve. A katalógusok szerkesztője,  Nagy T. Katalin tanulmányt is ír a művész munkásságáról: az az elemzés olvasható majd a  harmadik kötetben. Az albumokat régóta tervezték, de komoly lökést adott az   elkészítéséhez, amikor a kiadó,  a városi képtár és igazgatója,  Szűcs Erzsébet  az ügy mellé állt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!