Kultúra

2011.09.07. 09:28

Rangos turisztikai seregszemle a Kodolányin

Budapest - A Kodolányi János Főiskola és az MTA Földrajztudományi Kutatóintézet a Magyar Földrajzi Társasággal és az MTA X. Földtudományok Osztálya Turizmusföldrajzi Albizottságával együttműködve szeptember 2-án szimpóziumot tartott a Főiskola Budapesti Oktatási Központjában.

feol.hu

A “Jó(l)lét és turizmus a boldogság és a boldogulás kontextusában” címet viselő rendezvény célja a Kárpát-medencében élő turizmuskutatók számára egy olyan rendszeres fórumot nyújtani, ahol a turizmus főbb kérdéseinek széleskörű, tudományterületeken átívelő feltárása lehetséges. Az idei harmadik tanácskozás a turizmus és az életszínvonal, az életkörülmények, az életmód, valamint az életminőség összefüggéseire koncentrált, az egyén, a közösség és a település szempontjából is vizsgálva.

A hazai turizmustudomány egyik legrangosabb seregszemléjén 13 felsőoktatási intézmény, illetve a hazai turizmusirányítás és különböző civil szervezetek képviseletében mintegy 80 résztvevő mutatta be aktuális tudományos eredményeit. A három párhuzamos szekcióban (utazó, termék és desztináció) folyó munkában mintegy 65 előadás hangzott el. A prezentációk során az előadók kiemelten érintették a Balaton, a turistaelégedettség mérés és a vasút témakörét.

Huszárné Kuti Tamara és Kundi Viktória előadásában a gazdasági válság utazási irodákra gyakorolt hatását vizsgálta, míg Dr. Irimiás Anna és Dr. Füreder Balázs filmeken keresztül gasztronómiai boldogság és íz utazásra invitálta a jelenlévőket. Meszes István prezentációjában a fiatalokra leselkedő étkezési és alkoholfogyasztásban rejlő veszélyekre hívta fel a figyelmet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!