Kultúra

2011.07.02. 17:16

Kuglófban erősek

Jenő - Hatalmas érdeklődés övezte a kis Fejér megyei települése Kuglófsütő fesztiválját. A második alkalommal megrendezett programsorozatra idén már az ország minden részéről érkeztek érdeklődők.

Klecska Ernő

A Polgárdi és Nádasdladány közt lévő faluban szombaton alig lehetett mozdulni. A kuglófsütők vetélkedőjét az országosan ismert tehetségkutató műsörök ismert előadói, Vastag Csaba, Shodeinde Dorka és Király L. Norbi is ide vonzották. A főzőverseny, családi vetélkedő, kézműves foglalkozások, labdarúgó mérkőzések, az óvodások, iskolások és az asszonykórus bemutatkozása mellett vízifoci szórakoztatta a népes seregletet. Különösen nagy sikere volt az úrhidai Szittya Lovas Egyesület bemutatójának.

Az egész napos rendezvény, bár a szemerkélő eső többször is ráijesztett a vendégekre, végig sok látogatót vonzott.

Hogy miért éppen a kuglóf? Jenőben évszázados hagyománya van a számtalan féle és formájú kuglófnak, amelyeket teknőben gyúrtak, majd kemencében sütöttek meg. A helyi civilek tavaly útnak indított kezdeményezése, amit mindig július első szombatján tartanak, már egy év alatt is országos ismertséget vívott ki magának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!