Kultúra

2011.06.28. 10:20

Javaslatokat várnak a Fricsay-díjra

Fricsay Richárd Zenei Díj adományozására várja a javaslatokat az önkormányzat.

feol.hu

Székesfehérvár városa 2002-ben alapította meg a Fricsay Richárd Zenei Díjat, amit minden évben a Zenei Világnapon adnak át azoknak a művészeknek: karnagyoknak, együtteseknek, előadóknak és zenetanároknak, akik több éven át jelentős értékkel gazdagították Székesfehérvár zenei életét. Arra kérik a város polgárait, hogy tegyék meg javaslataikat, kit tartanak arra méltónak, hogy idén e rangos elismerést megkaphassa.

 A díj adományozható annak a székesfehérvári zenetanárnak, karnagynak, zenei előadóművésznek, együttesnek, közösségnek, akik több éven keresztül kifejtett kiemelkedő zenei munkásságával maradandót alkotott a város zenei életében.

 Évente 1 díj adományozható, amelyet a Zenei Világnapon adnak át. A díj adományozására javaslatot tehet bármely székesfehérvári lakos, közösség. A díj adományozására vonatkozó javaslatokat 2011. augusztus 27-ig írásban kell benyújtani a polgármesterhez

A javaslatnak tartalmaznia kell: a javaslattevő nevét,  a díj adományozására javasolt személy nevét, a javaslat indoklását, bemutatva a javasolt személy életútját, munkásságát.

A borítékra írják rá: „Fricsay Richárd” Zenei díj

A javaslatok leadhatók: a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati Irodájában, portáin, illetve postán elküldhető az alábbi címre:

Polgármesteri Hivatal, Közművelődési Intézményi Iroda, Székesfehérvár, Városház tér 1.

(Forrás: szekesfehervar.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!