Kultúra

2011.02.10. 12:30

Médiatörvény - Polyák Gábor: alkotmányellenes a nyomtatott sajtó hatósági ellenőrzése

Indokolatlannak nevezte a médiajogi eljárások és szankciók kiterjesztését a médiumok összességére Polyák Gábor médiajogász csütörtökön a Magyar Újságírók Országos Szövetségének konferenciáján.

MTI

A médiajogász - akit tavaly februárban Sólyom László köztársasági elnök és Bajnai Gordon miniszterelnök az Országos Rádió és Televízió Testület élére jelölt - azt mondta: a nyomtatott sajtó hatósági ellenőrzés alá vonása alkotmányellenes, szemben áll az Alkotmánybíróság azon határozatával, amely kimondja, hogy a sajtószabadságot elsősorban az állami beavatkozás nem léte garantálja.
 Bayer Judit médiajogász a rendezvényen arról beszélt, hogy a szólásszabadság nem uniós hatáskör, ezért arra hivatkozva az Európai Unió nem indítványozhatja a médiatörvény módosítását. Véleménye szerint ezért a médiaszabályozással kapcsolatban inkább a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához lehet fordulni, attól lehet várni a fellépést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!