Kultúra

2011.02.14. 16:13

A lapkiadók egyesülete is egyeztetne a kormánnyal a médiatörvényről

FMH - A hazai kiadókat tömörítő Magyar Lapkiadók Egyesületének (MLE) új elnöke, Kovács Tibor azt kéri a kormánytól, hogy őket is vonják be a médiatörvény módosításába.

MTI

Mint az MLE hétfőn közölte az MTI-vel, szakmai kérdésekben egyeztetnének a kormánnyal, mert nem szeretnék, ha "az Európai Bizottságban dőlne el a magyar médiatörvény sorsa".

Az MLE csütörtökön tartja tagsági vitanapját, amelyen a médiatörvény szakmai kérdései is szóba kerülnek - írták.

Neelie Kroes EU-biztos három ponton emelt kifogást a médiatörvény ellen. Egyfelől szóvá tette, hogy a magyar törvény - ellentétben az audiovizuális és médiaszolgáltatások uniós szabályozásának egyik alapelvével - más országokban bejegyzett médiavállalkozásokra is vonatkozik. Másfelől helytelenítette a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének túl széles körre történő előírását, végül pedig aggályokat fogalmazott meg a regisztrációs kötelezettséggel kapcsolatban.

A kormány a médiatörvény módosítására vonatkozó javaslatokat a múlt héten elküldte a Bizottságnak. A közigazgatási és igazságügyi tárca múlt csütörtöki közleménye hangsúlyozza, hogy a kormány nyitott a további egyeztetésekre, és elkötelezett amellett, hogy a magyar médiaszabályozás minden tekintetben megfeleljen az uniós jog által támasztott követelményeknek.

Cikkek a médiatörvényről itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!