Kultúra

2010.12.30. 16:51

Schmitt aláírta a médiatörvényt

A közlönykiadó szerkesztőségébe megérkezett az aláírt jogszabály, ami várhatóan holnap jelenik meg.

feol.hu

Schmitt Pál szignálta a médiatörvényt, amit csütörtökön kézbesítettek a közlönykiadóhoz. Az origo értesülését az Index kérdésére a Magyar Közlöny szerkesztőségében megerősítették: a törvény több ezer oldalnyi egyéb jogszabállyal, zsákokban érkezett a szerkesztőségbe, az egyik munkatárs szerint az várhatóan pénteken megjelenik a hivatalos lapban.

A törvényt december 21-én hajnali fél négykor fogadta el a parlament. Kövér László házelnök 23-án írta alá, és a parlament sajtóosztálya szerint aznap továbbították a köztársasági elnöknek aláírásra. Mivel a parlament sürgős kihirdetést kért az elnöktől, ezért Schmittnek öt naptári napja volt, az államfőnek ettől számítva öt munkanapon belül kell a törvényt aláírnia. Ez a karácsonyi munkaszüneti napok miatt hivatalosan december 31-én jár le.

A törvénytervezethez a képviselők összesen 231 módosító javaslatot nyújtottak be, és még közvetlenül a végszavazás előtt is 22-ről döntöttek. Az elfogadott jogszabály egységesített szövege azóta sem jelent meg  sehol, így arra sem az érintett államigazgatási szervezetek, sem a médiaszolgáltatók nem tudnak felkészülni.

Az origo információi szerint a belföldi és külföldi  tiltakozást is kiváltó jogszabályt már aláírta Schmitt Pál köztársasági elnök, és az államfő hivatala már tovább is küldte azt a közlöny kiadójának. A lap szerkesztőségében ezt az origo-nak meg is erősítették, de azt mondták: több más, szintén a parlament utolsó ülésnapjain elfogadott törvényével együtt egyelőre még zajlik a szabályozás szövegének korrektúrázása, amivel várhatóan csak 31-re végeznek.

A jogszabály várhatóan csak a hatályba lépése előtti napon, tehát december 31-én jelenik meg a Magyar Közlönyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!