Kultúra

2010.03.17. 10:23

Bicskei énekes sikere az országos jazz versenyen

Bicske - Egy helyi énekesnő, Balogh Petra lett a 2. helyezett az I. Országos Jazz Zenei Versenyen. Ezt az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola Csepelen rendezte meg március 5-7-én Lakatos Ablakos Dezső emlékére. Petra, a sokunk által ismert Horizont Light énekese, az I. korosztály 2. helyezettje lett.

Izing Antal

Ezen a rangos versenyen Binder Károly, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, Borbély Mihály, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára és Tisza Bea, jazz-énekművész voltak a zsűri tagjai.

Kísérő zenészek voltak a zeneművészeti iskola tanárai : Horváth B. József - bőgő, Kosz Szilveszter - zongora, Mohay András - dob.

- Egy nappal előtte volt egy próbaalkalom , ahol megnéztük a számokat a zenészekkel - mondja Petra.  Az elődöntőben a következőket énekeltem: Ain't Misbehavin-swing, Moon and sand -Bossanova. A döntőbe hatan jutottunk, akkor a Yesterdays című dalt énekeltem, ami minden korosztályombéli döntősnek kötelező volt. Majd a Swing, Stormy weather- balladát adtam elő - mesélte Petra, akinek ezúton is gratulálunk az eredményhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!