Kultúra

2009.11.05. 12:40

A kezét levágó hegymászóról forgat filmet a Gettómilliomos rendezője

FMH - A saját karja levágása árán megmenekült hegymászó igaz történetéről készít filmet Danny Boyle, a Gettómilliomos Oscar-díjas rendezője.

MTI

A Variety mozis szaklap értesülése szerint a 127 óra címen futó produkcióhoz a brit Boyle Oscar-díjas csapatát toborozza össze a Fox Searchlight. A forgatókönyvet Simon Beaufoy írja Aron Ralston hegymászó megrázó történetéből.
Ralston hat évvel ezelőtt Utahban került bajba. Egyik keze egy szikla alá szorult, és öt nap után csak úgy tudta magát kiszabadítani, hogy késével levágta. Aztán érszorítóval elszorította a vérzést és bekötözte a csonkot, majd leereszkedett a 21 méteres meredek sziklafalról és elindult lefelé a hegyről. Útközben véletlenül belebotlott egy kiránduló családba, akik enni adtak neki és értesítették a mentőket - írta a variety.com.
Boyle filmjének szereplőválogatása még várat magára, de a tervek szerint olyan "egyszereplős" mozihoz keresnek majd színészt a jövőre kezdődő forgatáshoz, mint annak idején Tom Hanks Számkivetett című filmje volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!