Kultúra

2009.07.27. 02:28

Musica Regia: életre kel a tánc, szól a zene

Székesfehérvár - A korábbi évekhez képest szerényebb programmal, de idén is lesz Musica Regia. Három előadást tartanak a Városház téren, egy táncprodukciót és két koncertet.

Szabó Zoltán


A Presidence company augusztus 9-én mutatja be különböző stíluselemeket ötvöző táncprodukcióját
Fotó: FMH-illusztráció

Hungarythm - A tánc életre kelt. Ez a címe a Presidance company show-jának, amelyet augusztus 9-én, vasárnap 21 órakor láthat a közönség a téren. (Esőnap augusztus 10.) A látványos produkció különböző stíluselemeket és táncokat vegyít kitűnő zenével. Az előadás mottója: mi, magyarok nem különbözünk más nemzetektől. Mi is szeretünk táncolni, zenélni, mulatni.

Haydn-év van az idén, a Musica Regia rendezői sem feledkeztek meg erről. A nagy klasszikus zeneszerző Évszakok című művét augusztus 11-én, kedden 21 órakor hallhatják a zenebarátok a Városház téren, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar hangversenyén. (Esőnap augusztus 12.) A szólisták: Lakatos Diána, Kiss Tivadar és Cseh Antal. Közreműködik az Alba Regia Vegyes Kar (karigazgató Kneifel Imre). Vezényel Drahos Béla. Végül a Hermann László Ifjúsági Szimfonikus Zenekar ad koncertet Klasszikus újhullám címmel augusztus 13-án, csütörtökön 21 órakor a püspöki palota kertjében. (Eső esetén a bazilikában.) Közreműködik Szalay Ágnes (szoprán énekes), Gajda Kornélia (hegedű), Bernáth Balázs (oboa). Vezényel Major István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!