Külföld

2009.10.05. 12:34

Lisszaboni szerződés: Párizsban bírálták a britek és a csehek hozzáállását

FMH - Párizs hétfőn felszólította Prágát és Londont, hogy az írországi jóváhagyás után ne hátráltassák tovább a lisszaboni szerződés elfogadását, mert "Európa már túl sok ideje csak köldöknézéssel van elfoglalva".

feol.hu

Nagykövetek és képviselők előtt a külügyminisztériumban tartott beszédében Pierre Lellouche Franciaország Európa-ügyi államtitkára arra a kérte a cseheket, hogy "ne vesszenek el késleltető körülírásokban" a lisszaboni szerződés jóváhagyását illetően. A briteknek pedig azt tanácsolta az államtitkár, hogy ne szigeteljék el magukat Európa-ellenes magatartással. 
Václav Klaus cseh köztársasági elnök, aki még nem írta alá a prágai törvényhozás által ratifikált szerződésről szóló törvényt arra hivatkozik: ki kell várnia, mit mond a lisszaboni szerződés ellen benyújtott panaszra a cseh alkotmánybíróság. A brit konzervatívok pedig jelezték: kormányra kerülésük esetén népszavazást írnak ki a szerződésről, ha azt a jövő tavaszi brit választásokig nem ratifikálja mind a 27 EU-tagállam.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!