Külföld

2009.06.24. 04:21

Az új influenza már egész Kanadát érinti

FMH - Mexikóban hárommal, Kanadában pedig néggyel emelkedett az új influenzás halálesetek száma. Argentínában egy nap alatt heten haltak bele a betegségbe.

feol.hu

A mexikói egészségügyi hatóságok keddi közlése szerint azóta, hogy a tavasszal a világon először a közép-amerikai országban ütötte fel fejét az új vírus, 116-an haltak meg a kórban. A korábban közzétett legutóbbi összesítés 113 halálesetről számolt be. 
Kanadában újabb négy ember életét oltotta ki az A(H1N1) vírus. Ketten a fővárosban, Ottawában és ugyancsak ketten Québec tartományban haltak meg - közölték kedden az egészségügyi szervek. Az észak-amerikai országban ezzel húszra emelkedett a halálos áldozatok száma. A legtöbben - tizenegyen - Québecben hunytak el.
Kanada egész területén megjelent a vírus, egyetlen tartományt sem kímélt meg a kór.
(MTI)


Argentínába kedden - egyetlen nap alatt - heten haltak meg az új típusú influenzában, és ezzel tizenhétre szökött a dél-amerikai országban a gyilkos kór halálos áldozatainak a száma.
Az egészségügyi minisztérium arról is beszámolt, hogy a megfertőződtek száma is emelkedett  1.213-ről 1.294-re. 
A vírus miatt elhunytak Buenos Airesben, illetve a főváros környékén éltek. Eddig a dél-amerikai országok közül Argentínában okozta a legtöbb ember halálát az A(H1N1) vírus.
Argentínában, akárcsak a szomszédos Chilében, az egészségügy hatóságok szerint az elkövetkező hetekre várható a vírus burjánzásának a tetőzése. A Föld déli féltekéjén ugyanis most állt be a tél. Argentína és Chile egyes déli vidékein ez az évszak különösen hideg és csapadékos, ami kedvez a vírus terjedésének.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!