Külföld

2012.03.14. 18:43

Merénylet az amerikai védelmi miniszter ellen

Valószínűleg merénylet szándékával megközelítette az amerikai védelmi miniszter repülőgépét egy férfi Afganisztánban a Pentagon és a NATO közlése szerint.

MTI/AFP

Az afgán férfi egy lopott furgonnal áttörte a repülőgépet fogadó Camp Bastion dél-afganisztáni brit támaszpont kerítését és a leszállópályához hajtott, de járműve egy árokban kötött ki.

Eddig nem tisztázott okok miatt tűz keletkezett. Az égő férfi kiugrott a gépkocsiból, és el akart menekülni, de elfogták. A tüzet a támaszpont személyzete eloltotta. Az illető súlyos égési sérüléseket szenvedett, de életben volt, amikor letartóztatták. A nemzetközi koalíciós erők egyik brit tagja megsérült az incidensben. Robbanóanyagot nem találtak. Úgy tudni, hogy a merénylő a támaszpont alkalmazottja.

A NATO kabuli parancsnokságának közleménye szerint Panetta és repülőgépén tartózkodók egy pillanatig sem voltak veszélyben. A miniszter a terveknek megfelelően bonyolította le a programját.

A Pentagon szóvivője nem tudta megmondani, hogy a támadó mitől gyulladt ki. "Az ok teljesen ismeretlen előttünk ebben a pillanatban" - mondta George Little. "Azt sem tudjuk, hogy a bizarr incidensnek van-e egyáltalán köze a miniszter látogatásához. A körülményeket aprólékosan ki kell vizsgálni" - tette hozzá.

Panetta útját nem jelentették be előre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!