Külföld

2011.05.19. 11:10

Bugár: nem helyénvaló magyarosításról beszélni

Bugár Béla szerint nem helyénvaló magyarosításról beszélni annak kapcsán, hogy az általa vezetett Híd párt a jelenlegi 20 százalékról 15 százalékra kívánja csökkenteni a kisebbségek esetében a hivatali nyelvhasználati küszöböt, azaz: a kisebbség arányszámának egy-egy településen elég csak a 15 százalékot elérnie ahhoz, hogy a hivatalos érintkezésekben használhassa nyelvét.

MTI

 "Szlovákia összlakosságának 15 százaléka nem szlovák nemzetiségű, s ők otthon akarják érezni magukat. Mi szeretnénk ezt lehetővé tenni nekik. Nem értünk egyet azzal, hogy bárki is magyarosításról beszéljen. Az ilyennek nincs helye a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsában (parlamentjében)" - jelentette ki Bugár csütörtökön Pozsonyban.
 A magyar politikus Igor Matovic képviselő, a Szabadság és Szolidaritás (SaS) párton belüli Egyszerű Emberek frakciócsoport vezetőjének nyilatkozatára reagált. Matovic több feltételhez kötötte a kisebbségi nyelvhasználati törvény módosításának támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!