Külföld

2011.04.29. 05:21

Arra is lehet fogadni, milyen színű ruhában lesz a menyasszony!

Székesfehérvár - Fehérvári diákok személyesen tapasztalhatták meg az angolok esküvői készülődését, várakozását.

Tribolt Lajos

- Lehetett érezni már, hogy ez kint jelentős esemény. Az üzletekben mindenféle ajándéktárgyakat, zászlókat, viaszbábukat, a hercegi pár arcképével díszített ezerféle terméket  árulnak. Az iskolában, ahova jártunk, az esküvővel kapcsolatos házi feladatot kaptunk. Egészen pontosan arról kellett írnunk, milyen jelentős nap, ünnep lesz - meséli Szalay Dávid, a Széchenyi szakközépiskola diákja, aki társaival együtt a közelmúltban töltött két hetet Angliában nyelvgyakorlás céljából.


- A családban, ahol laktunk, mesélték, hogy nagyon nagy a készülődés az egész országban. Ezt ott, Barnstade-ben is tapasztaltuk, de méginkább Londonban. A királyi palota környéke már le volt zárva, sok volt a biztonsági ember, magas tornyokat építettek. Nem tudtuk, hogy a tévés kameráknak vagy a biztonságiaknak. A Westminster apátságnál hallottuk, hogy megnőtt a turistaforgalom,  sokan előre meg akarták nézni a hercegi esküvő helyszínét.
- Az egész készülődés azt jelzi, hogy ez nekik nagyon fontos nap. Magyar szemmel nézve furcsa, nálunk nincs hasonló dolog, és mi, magyarok biztosan azt mondanánk, hogy hülyeség az egész. Ott viszont lázba hoz mindenkit, például arra is lehet fogadni, milyen színű ruhában lesz a menyasszony.

Még több cikk a témában itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!