Külföld

2011.02.14. 11:27

Harmadik napja keresik ez eltűnt orosz halászhajót az Ohotszki-tengeren

Harmadik napja keresik hasztalanul azt az orosz halászhajót, amely 23 emberrel a fedélzetén eltűnt az Ohotszki-tengeren.

MTI

Az Ametiszt nevű hajóval - amely egy kamcsatkai halgazdaságé volt, s rákhalászattal foglalkozott - a múlt pénteken szakadt meg a kapcsolat. A hajó ekkor üzemanyag-felvételre várt a Kamcsatkától nyugatra fekvő Selihov-szorosban, s nem küldött vészjelzéseket.
Több hajó, illetve egy repülőgép és egy helikopter is bekapcsolódott az Ametiszt keresésébe, de mindeddig nem bukkantak a nyomára. Hétfőn a térségben tomboló vihar, a hóesés, az erős hullámverés és a vízen sodródó jégdarabok miatt le kellett állítani a kutatást, de mihelyt jobbra fordul az idő, folytatják a tenger pásztázását.
Közben a kamcsatkai ügyészség vizsgálja az eset körülményeit, ellenőrzik azt, hogy az Ametiszt esetében betartották-e a hajózás biztonságára vonatkozó előírásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!