Külföld

2010.10.14. 10:02

Jobbik: Magyarország nem hagyhatja szó nélkül az "izraeli apartheidet"

Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint Magyarország nem mehet el szó nélkül a tömeges jogsértéseket elkövető "izraeli apartheid" mellett.

MTI

A politikus erről az izraeli filmhétnek otthont adó budapesti Puskin mozi előtt beszélt csütörtökön, kifogásolva, hogy a bemutatott alkotások között nem szerepelnek az "izraeli apartheidet" ábrázoló filmek. Hegedűs Lorántné sajtótájékoztatóján képeket mutatott be az Izraelben több száz kilométer hosszan húzódó, városokat kettészelő biztonsági falról, amit embertelennek nevezett.
Nehezményezte továbbá, hogy a parlament külügyi bizottsága lesöpörte azt a jobbikos határozati javaslatot, amely elítélte volna "a gázai övezet elleni, több mint másfél millió embert koncentrációs táborba elkülönítő blokádot", valamint aggodalmának adott volna hangot "Simon Peresz Magyarország felvásárlásáról tett nyilatkozata" miatt.
Hegedűs Lórántné úgy fogalmazott: az izraeli államfő szavai alapján világos, hogy a zsidó állam "tankok helyett bankokkal" próbálja elfoglalni Magyarországot, így az izraeli ingatlanbefektetések súlyos nemzetbiztonsági kockázatokat jelentenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!