Külföld

2010.08.23. 11:56

Véget ért a manilai túszdráma, a túszejtőt megölték

Megrohamozták a rendőrök a Fülöp-szigeteki fővárosban azt a turistabuszt, amelyet egy fegyveres túszejtő kerített hatalmába. Az órák óta tartó dráma a jelek szerint véget ért, a buszból legalább négy túsz jött ki sértetlenül, a túszejtőt megölték.

MTI

A túszejtő - egy elbocsátott rendőr - azzal fenyegetőzött, hogy megöli a fogva tartott 16 hongkongi turistát, ha a helyszínre kivezényelt kommandósok megközelítik a buszt. "Látom a kommandós egységeket, tudom, hogy meg fognak ölni. Én is megtehetem ezt bármely pillanatban, ezért jobb lenne, ha mindannyian eltűnnének" - közölte Rolando Mendoza egy helyi rádióadó élő adásában. A busz környékéről ezután lövések döreje hallatszott.
A turistabusz Fülöp-szigeteki sofőrje egy ablakon keresztül kijutott a járműből, pillanatokkal az előtt, hogy a rendőrök megrohanták volna. Elmondta, hogy a túszejtőnél gépfegyver volt, és tüzet nyitott a túszokra.
Sebesültekről egyelőre nem érkezett hivatalos jelentés. A rendőrök annyit mondtak, hogy a kommandós akció során a túszejtőt lelőtték. A járműhöz több mentőautó érkezett.
A rendőrség órákig próbált tárgyalni Mendozával, aki három gyereket, három nőt és egy 73 éves férfit korábban szabadon is engedett. Közben élelmet kért túszai számára - amit teljesítettek -, valamint azt, hogy töltsék fel üzemanyaggal az autóbusz tartályát, hogy a jármű légkondicionáló berendezése működhessen. A túszejtő akcióval állítólag azt akarta elérni, hogy vegyék vissza állásába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!