Külföld

2010.08.26. 05:54

Rendőregyenruhás fegyveresek gyilkolták meg a buszsofőrt, a kalauzt és két rendőrt

Manila - Rendőrségi egyenruhába öltözött fegyveresek megtámadtak egy autóbuszt a Fülöp-szigetek déli részén, és agyonlőtték a sofőrt, a kalauzt és a járművet biztosító két rendőrt - közölte a rendőrség.

MTI

Az autóbusz Mindanao szigeten, Cagayan de Oro városból Zamboanga városba tartott. A környék nagyon veszélyes, bűnbandák, valamint muzulmán lázadók garázdálkodnak a térségben.
   
A rendőrnek álcázott támadók csütörtök hajnalban állították meg a buszt. Leparancsoltak róla mindenkit, majd agyonlőtték a négy embert, felgyújtották a járművet, és elmenekültek.
   
Egy hónapja ugyanezen az útvonalon fegyveresek feltartóztattak egy buszt és kifosztották az utasokat, s ezután döntöttek úgy a hatóságok, hogy ezentúl rendőrök is utazzanak a távolsági autóbuszokon.
   
Az autóutakon elkövetett rablások és más bűncselekmények mindazonáltal gyakoriak a Fülöp-szigetek déli részén, ahol a biztonsági erők nincsenek sem elegendően, sem megfelelően felszerelve ahhoz, hogy fel tudják venni a küzdelmet az illegális fegyverkereskedelem és a három évtizede dúló szeparatista lázadás ellen.
   
Három nappal ezelőtt Manilában egy volt rendőr kerített hatalmába egy turistabuszt. Az állását visszakövetelő rendőr nyolc hongkongi turistával végzett, mielőtt lelőtték

Ezek is érdekelhetik