Külföld

2010.08.26. 05:54

Rendőregyenruhás fegyveresek gyilkolták meg a buszsofőrt, a kalauzt és két rendőrt

Manila - Rendőrségi egyenruhába öltözött fegyveresek megtámadtak egy autóbuszt a Fülöp-szigetek déli részén, és agyonlőtték a sofőrt, a kalauzt és a járművet biztosító két rendőrt - közölte a rendőrség.

MTI

Az autóbusz Mindanao szigeten, Cagayan de Oro városból Zamboanga városba tartott. A környék nagyon veszélyes, bűnbandák, valamint muzulmán lázadók garázdálkodnak a térségben.
   
A rendőrnek álcázott támadók csütörtök hajnalban állították meg a buszt. Leparancsoltak róla mindenkit, majd agyonlőtték a négy embert, felgyújtották a járművet, és elmenekültek.
   
Egy hónapja ugyanezen az útvonalon fegyveresek feltartóztattak egy buszt és kifosztották az utasokat, s ezután döntöttek úgy a hatóságok, hogy ezentúl rendőrök is utazzanak a távolsági autóbuszokon.
   
Az autóutakon elkövetett rablások és más bűncselekmények mindazonáltal gyakoriak a Fülöp-szigetek déli részén, ahol a biztonsági erők nincsenek sem elegendően, sem megfelelően felszerelve ahhoz, hogy fel tudják venni a küzdelmet az illegális fegyverkereskedelem és a három évtizede dúló szeparatista lázadás ellen.
   
Három nappal ezelőtt Manilában egy volt rendőr kerített hatalmába egy turistabuszt. Az állását visszakövetelő rendőr nyolc hongkongi turistával végzett, mielőtt lelőtték

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!