Külföld

2010.05.14. 08:51

Több száz rendőr keresi az elrabolt német bankárfeleséget

Berlin - Helikopterek és különleges osztagok bevetésével több száz rendőr folytatta a kutatást pénteken Baden-Württembergben az előző nap elrabolt bankárfeleség után.

MTI

A hatóságok kérték a lakosság segítségét is, a család pedig nyilatkozatban fordult a feltételezett emberrablóhoz, kérve az 54 éves Maria Bögerl szabadon bocsátását.
A heidenheimi takarékpénztár igazgatójának feleségét csütörtökön délelőtt otthonából rabolhatták el, és a nő Mercedes gépkocsija is eltűnt. Egy férfi nem sokkal később a férjtől telefonon több százezer eurós váltságdíjat követelt. A heidenheimi bankárt felszólította, hogy a pénzt a közeli autópálya mellett, egy német zászlóba bugyolált csomagban helyezze el. Mindennek alátámasztásául Maria Bögerl röviden beszélhetett férjével, és azt állította, hogy halállal fenyegetik.
 A család el is helyezte a pénzt a megjelölt helyen, azért azonban senki nem jelentkezett. A hatóságok nem zárják ki, hogy nemcsak egy, hanem több emberrablóról lehet szó, szerda este óta azonban a vélt tettessel - vagy a tettesekkel - megszakadt minden kapcsolat.
 A hatóságok több bejelentést kaptak a lakosságtól, ezzel kapcsolatban azonban részleteket nem közöltek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!