Külföld

2010.05.13. 12:31

Németek, britek, finnek is utaztak a lezuhant líbiai gépen

A JANA líbiai hírügynökség csütörtök reggeli jelentése szerint 61 hollandon és 13 líbiain kívül német, dél-afrikai, finn, zimbabwei, brit, francia és Fülöp-szigeteki van a líbiai repülőgép szerdai katasztrófájának 103 halálos áldozata között.

MTI

A holland ANP hírügynökség később a hágai külügyminisztériumra hivatkozva azt közölte, hogy hetven holland halt meg a szerencsétlenség következtében. Ezt közölte a tripoli kormány válságstábja is, valamint azt, hogy két német volt a légi járművön.
A The Star című johannesburgi napilap csütörtöki beszámolója szerint legkevesebb kilenc dél-afrikai volt a gépen, köztük egy sikeres író, Bree O,Mara, aki épp Londonba repült volna, hogy aláírja következő könyvének a szerződését egy kiadóval. A dél-afrikai hatóságok még nem tettek közzé hivatalos listát az áldozatokról.
Peter Launsky-Tieffenthal osztrák külügyi szóvivő az ORF rádióban azt mondta, minden bizonnyal három osztrák születésű is van a halottak között: egy hetvenéves asszony és egy évvel fiatalabb férje, aki azonban már felvette a dél-afrikai állampolgárságot, valamint egy 38 esztendős férfi, aki feltehetően szintén osztrák származású, de lakóhelye és állampolgársága nem ismeretes.
Az al-Afrikíja (Afriqiya Airways) líbiai légitársaság Johannesburgból induló Airbus A330-200 típusú gépe szerda reggel csapódott a földnek a líbiai főváros, Tripoli repülőterén, a légitársaság johannesburgi irodája szerint "a leszállópályától egy méterre".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!