Külföld

2010.05.06. 15:20

Merényletkísérlet a Times Square-en: a tálibok tagadnak

FMH - Amerikában hétfőn fogták el a férfit, aki robbantani akart a manhattani Times Square-en. A pakisztáni tálibok tagadják, hogy közük lenne a merénylethez, a férfi kiképzéséhez.

MTI

Azam Tarik szóvivő azt közölte, hogy nem ismerik a múlt szombati merényletkísérlettel összefüggésben őrizetbe vett pakisztáni-amerikai férfit, és nincs közük a kiképzéséhez. 
Az amerikai hatóságok hétfőn éjszaka fogták el a 30 éves pakisztáni Faisal Shahzadot, aki amerikai állampolgársággal is rendelkezik. Az illető állítólag "mindent bevallott", és azt mondta a nyomozóknak, hogy egyedül készült a robbantásra a manhattani Times Square-en. 
A pakisztáni belügyminiszter úgy vélte a Reuters hírügynökségnek adott interjúban, valószínűtlen, hogy Shahzad tényleg egyedül cselekedett. "Ki kell deríteni, hogy valaki más akarta-e őt felhasználni, hogy nem volt-e terrorista csoport tagja" - hangsúlyozta Rehman Malik. A miniszter hozzátette: az Egyesült Államok egyelőre nem kérte hivatalosan Pakisztán segítségét, de Iszlámábád kész minden támogatást megadni a tettesek kézre kerítése érdekében.
A pakisztáni biztonsági hatóságok azonnal elkezdtek nyomozni a gyanúsított után, amint a neve nyilvánosságra került a sajtóban. Azonosították az egész családját, az üzleti partnereiket, a bankszámláikat, a telefonszámaikat - mondta a belügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!