Külföld

2010.04.17. 09:26

Két perces emlékezés a lengyel repülőbaleset áldozataira

FMH - Templomi harangok kongásával és szirénák zúgásával kezdődtek meg szombaton reggel Lengyelországban a megemlékezések az egy héttel ezelőtt elhunyt Lech Kaczynski köztársasági elnökre és a szmolenszki repülőgép-szerencsétlenség többi áldozatára.

MTI

Pontosan 8 óra 56 perckor - a lengyel kormánygép lezuhanásának időpontjában - két percre megállt az élet az egész országban. A járművek leálltak az utcán, az emberek állva emlékeztek a szmolenszki tragédia 96 áldozatára.
Délelőtt lengyelek ezrei áramlottak az ország minden tájáról Varsóba, ahol a Pilsudski marsallról elnevezett téren 12 órakor kezdődik az állami gyászszertartás az áldozatok emlékére. Ezt követi 13 órakor a gyászmise, majd 17 órakor az államfő és felesége, Maria Kaczynska koporsóját átszállítják a Keresztelő Szent János székesegyházba. Itt 18 órakor misét mutat be Kazimierz Nycz varsói érsek.
Az elnöki pár temetése vasárnap lesz Krakkóban, Lengyelország egykori fővárosában, a Wawelben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!