Külföld

2010.03.30. 04:59

Obama neonáci fenyegetője bűnösnek vallotta magát

FMH - Hamarosan ítéletet hirdetnek annak a 21 éves neonáci fiatalnak az ügyében, aki még a választási kampány idején halálosan megfenyegette Barack Obama amerikai elnököt. A férfi bűnösnek vallotta magát.

MTI

Daniel Cowartot és cinkosát, Paul Schlesselmant néhány nappal 2008. november 4. - az első afro-amerikai elnök, Obama megválasztása -  előtt vették őrizetbe.
A két férfi 88 afro-amerikait akart agyonlőni, 14 másikat lefejezni, majd fehér szmokingba öltözve gépkocsijukból Obamára lőni.
Őrizetbe vételük előtt éppen nylonköteleket és símaszkokat vásároltak. Több fegyvert, közöttük egy lefűrészelt csövű puskát találtak náluk.
Cowart, aki beismerte, hogy ő lőtt rá egy Tennessee szövetségi állambeli afro-amerikai gyülekezet templomának ablakára, 10-től 75 évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.
Schlesselman, aki a történtek idején 18 éves volt, szintén bűnösnek vallotta magát január 14-én összeesküvés és elnökjelölt elleni halálos fenyegetés bűnében. Rá 10 évi börtönbüntetést szabhatnak ki. Ügyében április 15-én hirdetnek ítéletet.
A heves társadalmi vitát kiváltó egészségügyi reformtörvény elleni szembenállás miatt az elmúlt hetekben megszaporodtak az Obama elleni rasszista indíttatású kirohanások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!