Külföld

2009.08.13. 16:51

Halál a kávéházban: tizenhét áldozatot szedtek az öngyilkos merénylők

FMH - Két öngyilkos merénylő legkevesebb 17 embert ölt meg és 26 másikat megsebesített Észak-Irakban csütörtökön - közölte a rendőrség.

feol.hu

A támadást a két merénylő a Bagdadtól 390 kilométerre északnyugatra fekvő Szindzsár egyik kávéházában hajtotta végre, az övükre erősített robbanószerkezetet hozták működésbe.
Rendőrök és kórházi illetékesek szerint a helyi idő szerint kora este történt robbanás idején a kávéház tele volt fiatalokkal Szindzsár jazidiak lakta negyedében. A jazidi szekta kurd nyelven beszél, tagjai többségükben a szíriai határ közelében élnek. 
Szindzsár nem mesze fekszik Moszultól, ahol az elmúlt két hétben merényletek sorozatát követték el. 
Az amerikai hadsereg kedden közölte: az al-Kaida Észak-Irakban véres támadások egész sorozatával hívta fel a figyelmet erejére. Aktivistái feltehetően Moszul eldugott zugaiban és a hegyvidéken rejtőztek el.
A robbantások és lövöldözések mindennaposak Moszulban, Ninive tartomány székhelyén, ahol az ország más területein egyébként gyengülő befolyással bíró lázadók az arabok és a kurdok közötti vitákat használják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!