Külföld

2009.07.26. 12:38

Földcsuszamlások Japánban, több áldozat, kitelepítések

Tokió - Hét halálos áldozata van már az esőzések okozta árvizeknek és földcsuszamlásoknak Japán déli részén. Két embert eltűntként tartanak nyilván a hatóságok.

MTI

A japán meteorológiai szolgálat közölte, hogy az elmúlt napok özönvízszerű esőzései után vasárnap ismét szakadt az eső a Kjúsú szigetén található Fukuoka, illetve a Honsú szigeti Jamagucsi prefektúrában, ahol a héten nagy földcsuszamlások történtek. 

A kedvezőtlen időjárási előrejelzések miatt Fukuoka városában elkezdődött a helyi lakók kimenekítése több mint tízezer lakóházból.
    
Nem kevésbé aggasztó helyzet van kialakulóban Jamagucsi prefektúrában. Vasárnap ide várták Aszo Taro miniszterelnököt, de a terület kormányzója arra kérte őt, hogy az ítéletidő miatt most nem utazzon. 
    
Csütörtökön a Jamagucsi prefektúrában fekvő Hofu városban 14 ember halt meg egy idősotthonban, amely földszintjét sárlavina öntötte el.
    
A hatóságok több száz tűzoltót, rendőrt és katonát küldtek a térségbe, de a rossz időjárás jelentős mértékben nehezíti  a segítségnyújtást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!