Külföld

2009.07.30. 05:27

Fehér delfin mentette meg egy görcsöt kapott búvár életét

Harbin - Fehér delfin mentette meg egy görcsöt kapott és már fuldokló búvár életét azzal, hogy visszalökdöste a felszínre.

feol.hu

Jang Jün (Yang Yun) a Kína észak-keleti részén található Harbin városában rendezett versenyen vett részt, amelyen a búvároknak egy hat méter mély, sarkvidéki hőmérsékletű medence aljára kell leereszkedniük, és a lehető legtovább lent maradniuk a belugák (Delphinapterus leucas) között.
    A 26 éves búvárlány azt gondolta, ott hal meg, mert amikor már  felfelé tartott, görcsöt kapott a lába. Fulladozni kezdett és egyre lejjebb süllyedt, míg egyszerre csak azt érezte, valami hihetetlen erővel tolja őt a felszín felé - olvasható a The Daily Telegraph online oldalán (www.telegraph.com).
    Mila, a fehér delfin észrevette, hogy a búvárlány bajban van, és érzékeny orrával Jünt biztonsággal a felszínre tolta.
    "Mila előbb érzékelte a bajt, mint mi" - mondta el az egyik szervező. "Hirtelen azt láttuk, hogy Mila, a búvárlány lábát a szájában tartva tolja a víz felszínére a bajba jutottat. Érzékeny állat, együttműködik az emberekkel. Úgy gondolom, a lány neki köszönheti az életét" - tette hozzá.
    Az intelligens belugák régóta dolgoznak együtt az emberekkel, ráadásul arcizmaik segítségével mosolyogni is tudnak.

 Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!